Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър КСТВСевернокорейският лидер Ким Чен-ун обеща да засили стратегическите

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър КСТВСевернокорейският лидер Ким Чен-ун обеща да засили стратегическите
Коментари Харесай

Ким Чен-ун обещава да издигне партньорството с Китай на ново ниво сред предизвикателствата на коронавируса

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър КСТВ

Севернокорейският водач Ким Чен-ун даде обещание да ускори " стратегическите " връзки с основния си съдружник Китай ден откакто се скара на личните си чиновници за отговора на Covid-19. По-рано Пекин даде обещание да окаже помощ при потребност.

Ким изпрати известие до китайския президент Си Дзинпин, като го поздрави за 100-годишнината на китайската комунистическа партия. Той похвали напъните на Си за битка с бедността и основаване на „ богато общество “, както и „ увеличение на общата мощност на страната и повишение на нейния интернационален авторитет “.

„ Работническата партия на Корея, посредством своето твърдо единение с Китайската комунистическа партия, ще издигне [Северна Корея] -китайско другарство до нова стратегическа точка съгласно условията на времето и по избор на народите на двете страни “ Ким сподели, съгласно Корейската централна новинарска организация.

Пекин е основният съдружник на Пхенян, откогато Северна Корея е учредена малко след Втората международна война. Китай също е най-големият търговски сътрудник на Северна Корея, макар че търговията сред съседите се срина внезапно предходната година и в този момент демонстрира признаци на възобновяване, съгласно известия в медиите.

Въпреки че Северна Корея твърди, че в никакъв случай не е имала огнище на Covid-19, Ким е казвал в предишното, че най-изолираната страна е имала стопански проблеми, в това число напрегната обстановка с доставките на храни.

Ким изтърси висши чиновници на Северна Корея за хипотетично погрешно реагиране на Covid-19 в сряда и уволни няколко от тях.

По време на брифинг за пресата същия ден представителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин съобщи, че Пекин и Пхенян имат „ дълга традиция на взаимопомощ по време на потребност “. Уанг добави, че Китай е подготвен да помогне на своя комшия в битката против пандемията.

В четвъртък Си изнесе тирада в Пекин, наблягайки ролята на комунистическата партия в развиването на страната. Той предизвести да не се опитваме да „ тормозим “ Китай на международната сцена. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР